Beschonken bestuurder gaat ervandoor na aanrijding, slachtoffer zwaargewond naar ziekenhuis

26 november 2017 om 20:49 • Aangepast 20 november 2020 om 20:14
nl
Een voetganger is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een aanrijding in Zeeland. De 42-jarige man liep met zijn kinderen in de berm en werd geschept. De automobilist ging er na het ongeluk vandoor. De politie heeft later in Schaijk een verdachte aangehouden. De man bleek te veel gedronken te hebben.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De 56-jarige verdachte is aangehouden bij zijn woning. Agenten vonden daar ook een beschadigde auto. De politie kwam de man op het spoor na onderzoek.

Slachtoffer niet aanspreekbaar
Volgens de politie reed de bestuurder op de Tweehekkenweg in op een jong gezin dat in de berm liep. Waarom ze daar liepen, is niet bekend. De vader werd aangereden toen hij zijn kinderen in veiligheid wilde brengen.

Het slachtoffer was na het ongeluk niet aanspreekbaar. Hij is met onder meer verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De rest van het gezin, een vrouw en drie jonge kinderen, bleef ongedeerd.

Blaastest
De vermoedelijke automobilist is meegenomen naar het politiebureau. Hij moest daar een blaastest doen om te kijken of hij onder invloed was. De man bleek twee keer meer te hebben gedronken dan is toegestaan.

De man zit voorlopig vast. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen. Ook is zijn auto in beslag genomen. Er wordt verder onderzoek naar de precieze oorzaak van de aanrijding gedaan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.