Michael van Gerwen kandidaat voor Sportman van het Jaar

26 november 2017 om 20:48
nl
Michael van Gerwen staat op de shortlist om gekozen te worden tot Sportman van het Jaar. Toch verrassend: vorig jaar werd de wereldkampioen uit Vlijmen niet eens genomineerd, omdat darts niet aan alle criteria zou voldoen.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Van Gerwen veroverde begin dit jaar de wereldtitel en won in mei ook de Premier League. Tevens schreef hij de Grand Slam of Darts, de Masters en de World Series of Darts Finals op zijn naam.

Elf namen
In totaal telt de shortlist elf namen. Tom Dumoulin, Sven Kramer, Max Verstappen en Eindhovenaar Ferry Weertman zijn net als vorig jaar genomineerd. Verder bestaat de lijst uit Dylan Groenewegen, Bauke Mollema, Sjinkie Knegt, Kjeld Nuis, Jan Smeekens en honkballer Kenley Jansen.

Bij de vrouwen zijn onder anderen zwemster Ranomi Kromowidjojo uit Eindhoven en schaatsster Ireen Wüst uit Goirle kanshebber. Voornaamste concurrente lijkt voetbalster Lieke Martens te worden. Bij de coaches is zwemtrainer Marcel Wouda één van de kandidaten.

Hele klus
In de categorie sportploeg zal het een hele klus worden om een winnaar aan te wijzen. Tot de genomineerden horen de voetbalvrouwen, de nationale vrouwenhockeyploeg en het mannenteam baanwielrennen, die allen deels Brabants getint zijn.

Uit alle shortlists zal een vakjury volgende week zondag de drie genomineerde sporters kiezen. Het Sportgala vindt op 19 december plaats in Amsterdam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.