Video

Pinfraudeurs slaan toe in supermarkt in Moergestel, wie herkent ze?

27 november 2017 om 20:59 • Aangepast 20 november 2020 om 20:13
nl
Terwijl een oudere vrouw in de Jumbo in Moergestel nietsvermoedend haar pincode intoetste, keek een man over haar schouder mee. Nog geen tien minuten later was haar pinpas gestolen en werden er flinke bedragen opgenomen. De politie zoekt de daders en gaf maandagavond in Bureau Brabant de foto’s vrij.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

De ene dader kijkt mee terwijl de andere de kassière afleidt. Het is een veelgebruikte en succesvolle truc om achter iemands pincode te komen. De dieven in Moergestel deden het ook op deze manier. Omdat ze in de rij stonden, moesten ze nog wel even hun eigen boodschappen afrekenen. Vervolgens gingen de twee heren de vrouw achterna. Er is ook nog een derde verdachte in beeld. Die stond buiten op de uitkijk.

Op het parkeerterrein sprak een van de dieven de vrouw aan. Hij vroeg haar in gebrekkig Nederlands de weg. De vrouw hielp de man en kreeg zelfs nog een compliment van hem. Ondertussen werd haar pinpas gestolen. Voordat de vrouw thuis haar boodschappen netjes had opgeruimd, was er al verschillende keren gepind met haar pas.

Niet de enige
Deze vrouw is niet het enige slachtoffer van pinfraude. Een 87-jarige vrouw werd in Waalwijk tijdens het doen van boodschappen beroofd van haar pinpas. Ook zij werd aan de praat gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.