Een echte limonadefabriek? In het Ontdekstation van Tilburg staat er nu één

27 november 2017 om 22:24 • Aangepast 20 november 2020 om 20:12
nl
Tot nu toe bestond het alleen in Sjakie en de chocoladefabriek: een limonadefabriek voor kinderen. Nu is er ook een in het Ontdekstation van Tilburg. Rotary Tilburg schreef een jaar geleden een prijsvraag uit om een nieuw ontwerp te maken. Die werd gewonnen door ROC Tilburg. Na maanden ploeteren kon er eindelijk geproefd worden van de zelfgemaakte limonade.
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

De limonadefabriek werd gemaakt door leerlingen van het ROC in Tilburg, onder leiding van docente Gervaise van de Mosselaer. "Het is voor de leerlingen belangrijk om aan zulke projecten mee te werken. Ze leren er vooral om samen te werken. Het maken van een limonadefabriek is niet moelijk, het gaat er alleen om dat je goed communiceert."

Wachten op privacy instellingen...

Genieten
De kinderen die afkwamen op het Ontdekstation genoten met volle teugen van de limonadefabriek. "Het is net Sjakie en de chocoladefabriek. Daar had je ook een limonadefabriek", vertelt Calan. Ook Quinn maakt met veel plezier zijn eigen limonade. "Je doet eerst water in een flesje, daar doe je wat suiker bij dat oplost en vervolgens doe je de siroop erbij. Heel vet om dit te doen."

De kinderen konden geen gebruik maken van de automatische limonadefabriek. De avond voor de opening was er ineens een technisch mankement. "Heel erg balen, maar met onze studenten die wij hebben gaan wij dit oplossen", zegt Van de Mosselaer met veel vertrouwen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.