Ouders zien verhuizing van 'groene' basisschool niet zitten en bezoeken massaal commissievergadering

28 november 2017 om 10:52 • Aangepast 20 november 2020 om 20:12
nl
Breugel, onderdeel van de gemeente Son en Breugel wil een bruisend nieuw centrum en daar hoort een school bij. Basisschool De Krommen Hoek is een van de twee basisscholen die in het splinternieuwe gebouw zou moeten komen. De ouders van kinderen op die school willen best bruisen, zo zeggen ze, maar een verhuizing zien ze totaal niet zitten. Tientallen van hen bezochten dinsdagavond een commissievergadering waarin het onderwerp werd besproken.
Profielfoto van Maarten van den HovenProfielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Maarten van den Hoven & Marjanka Oerlemans

Op dit moment heeft de school een groen schoolplein, met een bos erachter. Naast de school ligt ook nog een groot grasveld waar de kinderen kunnen spelen. Volgens een van de boze ouders, Bob Hopstaken, is dat precies waarom de school moet blijven waar hij zit.

“Dit is een van de mooiste locaties van de regio, als kind wil je hier op school zitten. Ouders vanuit heel Son en Breugel brengen hun kinderen hier naar school, juist vanwege de rustige en natuurlijke omgeving.”

Wachten op privacy instellingen...


Te druk
Dat er bij het nieuwe gebouw een parkje zou komen, is voor de ouders niet genoeg. “Als we onze kinderen in zo’n druk centrum naar school willen laten gaan, waren we wel in Eindhoven gaan wonen. Wij wonen hier voor het rustige dorpse karakter en de groene omgeving.”

Bovendien denkt Hopstaken dat de bestaande locatie met een verbouwing een unieke locatie in de regio kan worden. “Wij snappen niet dat onze wethouder en ons bestuur geen oog hebben voor deze prachtige locatie. Deze school biedt mogelijkheden om uit te breiden met een groen en duurzaam karakter. Daar zou de gemeente mee kunnen scoren.” 

Wachten op privacy instellingen...

Mooie kans
Volgens Annemie Martens van het overkoepelende schoolbestuur PlatOO, is het verhuisplan helemaal niet zo slecht. “De gebouwen van basisschool De Regenboog en De Krommen Hoek zijn zeker veertig jaar oud. Het plan van de gemeente geeft ons een mooie kans om een nieuw schoolgebouw te realiseren.”

Martens betreurt het dat de ouders zich niet gehoord voelen in het proces. Tegelijkertijd benadrukt ze dat het plan nog niet in beton is gegoten. “Het is aan de gemeenteraad om ja of nee te zeggen tegen dit plan."

Druk bij commissievergadering
Tientallen ouders van kinderen die op basisschool De Krommen Hoek zitten, kwamen dinsdagavond naar de commissievergadering waarin het plan werd besproken. Diezelfde ouders lieten verschillende politici de afgelopen tijd al rondkijken op de huidige schoollocatie, om ze ervan te overtuigen dat het een unieke plek is.

Die inspanningen lijken hun vruchten af te werpen. Volgens Jan Fidder, een betrokken vader die bij de vergadering aanwezig was, lijkt het meerendeel van de politieke partijen niet in te stemmen met het vestigen van de twee scholen in het centrum van Breugel.  De politici zouden willen dat andere opties bekeken worden, waaronder het op de oude locatie laten blijven van de Krommen Hoek. Over vier weken buigt de gemeenteraad zich over de kwestie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.