Oranje Leeuwinnen weten Ierse noot niet te kraken

28 november 2017 om 21:04 • Aangepast 20 november 2020 om 20:11
De Oranje Leeuwinnen hebben dinsdagavond een geweldig succesvol voetbaljaar afgesloten met een gelijkspel tegen Ierland. Ook de Brabantse speelsters Daniëlle van de Donk en Jackie Groenen konden het verschil niet maken. Beide vrouwen stonden in de basis.
Profielfoto van der Valk Tobias van, Fabian Eijkhout
der Valk Tobias van, Fabian Eijkhout

Oranje zette Ierland in de eerste helft direct flink onder druk, dat leidde tot een aantal goede kansen. Zo schoot Van de Donk in de 17e minuut rakelings over de goal. Er waren ook goede kansen voor Martens en Van Lunteren.

Ierland loerde ondertussen vooral op de counter. Spits Amber Barret wist een aantal keer gevaarlijk voor de goal van Oranje te verschijnen, maar zonder resultaat.

Kansen
De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld als het eerste bedrijf. Nederland was de bovenliggende partij en creëerde ook de nodige kansen, maar de bal wilde er niet in. In de 82e minuut werd Van de Donk nog gewisseld voor een andere Brabantse speelster, Kika van Es.

Voor Van de Donk had de wedstrijd tegen Ierland nog een speciaal tintje. Ze speelde haar 75e interland voor Oranje. Haar debuut was op 15 december 2010 tijdens Mexico-Nederland (1-3).

Spanning blijft
De dames staan na het gelijkspel nog steeds eerste in de poule, met zeven punten uit drie wedstrijden. Maar de spanning is allesbehalve weg uit de poule.