Corinne zit vast op Bali, maar heeft goed nieuws: “Ik ben heel blij, want we kunnen naar huis!”

29 november 2017 om 14:13
nl
Vulkaan Agung is nog niet rustig. Er zijn steeds hoge rookpluimen en stoom te zien. Maar, toch is de luchthaven op het Indonesische eiland Bali sinds woensdagochtend weer open. En dat betekent dat de duizenden gestrande Indonesiërs en toeristen weer weg kunnen. Zo ook Corinne en Rob uit Vlijmen.
Profielfoto van Suzanne Lesquillier
Geschreven door
Suzanne Lesquillier

“We hebben vanochtend gehoord dat we volgende week naar huis kunnen vliegen”, vertelt een hoorbaar opgeluchte Corinne van der Heiden. Ze vertrok 12 november voor twee weken naar Indonesië met haar man Rob voor een vakantie.

Voorbereidingen
Maandag begon de vulkaan Agung zich te roeren, waarop de autoriteiten het dreigingsniveau opschaalden naar het hoogste niveau. “En toen zaten we ineens vast. We hebben toen meteen voorbereidingen genomen. Heel veel eten en water gekocht. Voor het geval dat.’’

Vluchtroute
Corinne en haar man waren woensdag net bezig met een ander stel een alternatieve vluchtroute te regelen: terugvliegen via het eiland Java. Dat zou een avontuurlijke tocht worden met een boot, auto en een aantal keren overstappen. Een terugreis van zo’n drie dagen. Maar dat had Corinne er graag voor over gehad. ‘’De mensen zijn hier super vriendelijk en er is totaal geen paniek, maar we willen wel graag naar huis.’’ Een terugreis via Java is dus, nu de luchthaven op Bali weer open is, niet nodig.

Cycloon
Maar, dat kan zomaar veranderen, zegt Corinne. ‘’Er zijn nog steeds trillingen te voelen van de vulkaan. En als de wind in de tussentijd gaat draaien dan zit het vliegveld zo weer op slot. Ook hangt er in buurt van de het eiland een cycloon in de lucht.’’

Het natuurgeweld op Bali is dus nog niet voorbij, het blijft spannend. Als alles goed gaat, vliegen Corinne en Rob 4 december naar huis. En heel misschien wel eerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.