Video

Iedere wedstrijd van de eerste tot de laatste minuut: Darryl Lachman denkt dat hij iets goed doet

30 november 2017 om 15:48 • Aangepast 20 november 2020 om 20:09
nl
Darryl Lachman speelde dit seizoen alle wedstrijden van de eerste tot en met de laatste minuut. De 28-jarige Amsterdammer is onmisbaar bij Willem II. “Ik denk dat ik het goed doe.”
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Lachman was er niet van op de hoogte dat hij als enige speler van de Tilburgse club steeds 90 minuten meedeed. "Of er is niets beters, of ik ben de beste", zegt hij daar lachend over. "Het is maar net hoe je het wil zien."

Wachten op privacy instellingen...

De verdediger kijkt kritisch naar zijn eigen prestaties. "Aan het begin van het seizoen liep het niet heel soepel. Dat kwam omdat ik net terug was van een toernooi met de nationale ploeg van Curaçao." Hij won deze zomer de Caribbean Cup.

Risico
"Ik denk dat ik het goed doe", vervolgt Lachman. "Natuurlijk zijn er altijd momenten in een wedstrijd waarvan je denkt dat je beter een andere keuze had kunnen maken. Dat ligt een beetje aan mijn manier van spelen. Ik neem graag een risico."

Het is voor Lachman geen hoofddoel om dit seizoen alle wedstrijden te spelen. "Ik ben daar niet echt mee bezig. Wellicht is het mogelijk om alles mee te doen. Ik pak niet veel kaarten en ben niet vaak geblesseerd. Al moet ik dat laatste maar snel afkloppen."

Willem II'ers met de meeste speelminuten, dit seizoen:
1 Darryl Lachman 1170 minuten *
2 Kostas Tsimikas 1039 minuten
3 Ben Rienstra 988 minuten
4 Fran Sol 985 minuten
5 Thom Haye 976 minuten

* In de thuiswedstrijd tegen FC Twente werd Lachman in blessuretijd gewisseld. Voor dit klassement telt echter alleen de reguliere speeltijd.

Jordens Peters
Voor Willem II wacht zaterdag in de eredivisie een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Het ziet er niet naar uit dat aanvoerder Jordens Peters in dat duel van de partij is.

Wachten op privacy instellingen...

Coach Erwin van de Looi was afgelopen weekeinde teleurgesteld in zijn ploeg. Willem II speelde 3-3 tegen VVV in Venlo en mocht daarmee de handjes dichtknijpen.

LEES OOK: Erwin van de Looi over teleurstellend Willem II: 'Zwakste wedstrijd van het seizoen'

"Uiteraard hebben we de wedstrijd tegen VVV nabesproken", zegt de trainer. "De dingen die we bespreken, bespreken we echter intern. Het is logisch dat ik daar niets over ga zeggen in de media."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.