Corner Club in Breda moest dicht na drugsvondst, maar burgemeester wordt nu teruggefloten

30 november 2017 om 18:03
nl
Burgemeester Paul Depla had café Corner Club in Breda in het voorjaar niet mogen sluiten nadat er bij een politie-inval drugs waren gevonden. Volgens de rechter was hij daar niet toe bevoegd.
Profielfoto van Suzanne Lesquillier
Geschreven door
Suzanne Lesquillier

 

Er blijkt namelijk geen verband te zijn tussen de overtreding en het café aan de Baliëndijk. De gevonden drugs waren weliswaar niet alleen voor eigen gebruik, maar het was niet de bedoeling om deze in of vanuit het café te verkopen.

Feestje
De man die de drugs op zak had, gaf tijdens een eerdere zitting aan dat de drugs bestemd waren voor zijn vrienden op een feestje bij hem thuis. De burgemeester stelde dat uit deze verklaring blijkt dat de drugs niet bestemd waren voor eigen gebruik, maar ook voor het verstrekken aan anderen. Daar is de rechter het dus niet mee eens.

Arrestaties
Afgelopen maart viel de politie de Corner Club binnen vanwege vermoedens van wapens en drugs in het pand. Hierbij werden zeven mensen aangehouden voor witwassen en drugshandel. Ze hadden drugs, veel contant geld en kostbare sieraden bij zich. Er werden twee auto's in beslag genomen. De vondst van drugs was voor de burgemeester dus reden genoeg de kroeg per direct te sluiten.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.