Webcamafperser Aydin C. wil stilte doorbreken in beroepszaak

1 december 2017 om 11:38 • Aangepast 20 november 2020 om 20:08
nl
Webcamafperser Aydin C. uit Tilburg wil tijdens het hoger beroep van zijn proces zijn stilzwijgen doorbreken. Dit heeft zijn advocaat Robert Malewicz vrijdag voor het gerechtshof gezegd tijdens een inleidende zitting in de rechtbank op Schiphol.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De 39-jarige Tilburger, die bij de rechtbank zijn kaken het gehele proces stijf op elkaar hield, was vrijdag zelf afwezig. Volgens zijn advocaat heeft hij griep.

Wachten op privacy instellingen...

Digitale stalking
Hij kreeg in maart bijna elf jaar cel aan zijn broek vanwege de digitale stalking en afpersing van 34 minderjarige meisjes in Nederland, Noorwegen, Engeland, de Verenigde Staten en Canada en van een homoseksuele man in Nederland. Ook werd hij bestraft voor het maken en verspreiden van kinderporno, computervredebreuk, oplichting en bezit van harddrugs.

Een van zijn vermeende slachtoffers was de Canadese Amanda Todd, die in 2012 op 15-jarige leeftijd een einde aan haar leven maakte. Voor die afpersingszaak is C. niet in Nederland vervolgd, omdat Canada hem zelf wil berechten.

Onderzoeksvragen
Tijdens de inleidende zitting vandaag konden verdediging en Openbaar Ministerie nog onderzoeksvragen indienen voor het hoger beroep. Zo wil de verdediging inzage in bepaalde computerdata om aan te kunnen tonen dat wellicht iemand anders verantwoordelijk is voor het afpersen van de slachtoffers. Het gerechtshof besluit half januari over die onderzoekswensen. De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep zal niet voor de zomer zijn.

Boek
Aydin C. publiceerde deze week een boek dat hij in de gevangenis heeft geschreven. Daarin haalt hij uit naar justitie en de ouders van Amanda Todd.

Meer over de geruchtmakende zaak lees je op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.