PSV wil zegereeks tegen Sparta voortzetten: 'Liefst met goed voetbal, maar winst is belangrijker'

1 december 2017 om 16:59 • Aangepast 20 november 2020 om 20:07
nl
Trainer Phillip Cocu wil niet van een 'cruciale' maand spreken. Maar met nog zes wedstrijden in drie weken te gaan, wordt PSV nog wel even flink getest voor de winterstop. In die reeks zit onder meer de kraker in Amsterdam tegen Ajax, maar zondag staat als eerste een relatief eenvoudige thuiswedstrijd tegen Sparta op het programma.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Eerst die wedstrijd maar even schadevrij doorkomen, pas dan kan er over Ajax gedacht en gesproken worden. Dat is wat Cocu zijn spelers, maar ook de buitenwacht lijkt in te peperen. Want zijn ploeg mag dan nog steeds de comfortabele koploper zijn. De kwetsbaarheid van zijn team is ook bijna iedere wedstrijd zichtbaar.

"Wij hebben 100 procent focus nodig op iedere wedstrijd. Als we dat doen, zijn we moeilijk te verslaan. Maar als we onze gedachte al laten gaan op de daaropvolgende wedstrijd tegen Ajax dan kan dat ons duur komen te staan. Dat willen we vermijden, want we willen het goede gevoel met de juiste resultaten nog langer vasthouden."

 

Wachten op privacy instellingen...

Goede resultaten, maar ook goed voetbal

Met de juiste resultaten zit het tot dusver wel snor bij PSV. Alleen bij Heerenveen werd verloren; alle andere competitie-wedstrijden leverden de volle buit op. Maar dat gebeurde niet altijd met overtuigend of goed voetbal. Bij de laatste drie overwinningen kroop PSV zelfs soms door het oog van de naald. En dus is het wachten op een oogstrelende en overtuigende zege op Sparta in eigen stadion.

Cocu: "Het is altijd de doelstelling om dat met goed en overtuigend voetbal te doen. Dat is tegen Excelsior gedeeltelijk gelukt. Vooral de eerste helft. Dat gaan we tegen Sparta ook weer proberen, maar wel in combinatie met resultaat. Want het gaat er vooral om dat je wedstrijden moet winnen. We streven ernaar om dat met goed en verzorgd voetbal te doen. Maar uiteindelijk moeten we er wel voor zorgen dat we na 90 minuten winnen."

Militaire training

PSV kon de afgelopen week blessurevrij toewerken naar de komende wedstrijd tegen Sparta. Daarvoor onderging de complete selectie ook een militaire training in Oirschot. De vermoedelijke opstelling van PSV tegen Sparta: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat, Brenet; Van Ginkel, Pereiro, Hendrix; Locadia, De Jong, Lozano.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!