Minister begrijpt Brabantse boeren, ‘Ik weet hoe mijn vader tegen het boerenleven aan keek’

2 december 2017 om 16:36
nl
Minister Carola Schouten van Landbouw reageert in het televisieprogramma KRAAK. op de mestfraude van de afgelopen weken. Daarbij heeft ze het over haar Brabantse jeugd en het boerengezin waarin ze zonder vader opgroeide. “Ik ben heel trots op mijn moeder, hoe ze dat heeft gedaan.”
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

"Toen aan mij werd gevraagd of ik dit ministerie zou willen doen, toen moest ik aan mijn vader denken. Toen dacht ik wel even: 'Tjonge, hij had eens moeten weten'”, vertelt Carola Schouten. Vanaf jonge leeftijd groeide zij op in een Brabants boerenbedrijf met alleen haar moeder.

“Mijn ouders hadden een melkveebedrijf en mijn vader is overleden toen ik 9 was. Toen heeft mijn moeder het bedrijf nog voortgezet. Met drie kleine kinderen.”

Vader Schouten
De persoonlijke anekdote van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geeft inzicht in hoe zij zelf als boerendochter opgroeide. “Ik ben wel trots dat ik dit mag doen. Ik weet hoe mijn vader tegen het boerenleven aan keek”, zegt minister Schouten.

“Hoe belangrijk hij het vond om ook dicht bij de natuur te staan. Om ook mensen een kans te geven die het wat moeilijker hadden. Dan denk ik: ‘als ik daar een stukje van kan doorgeven, dan zou dat heel mooi zijn."

Minister Carola Schouten ging ook in op de mestfraude van de afgelopen weken. Dat is vanaf zondag terug te zien in KRAAK. op Omroep Brabant TV. Zondag te zien vanaf 12:00 uur.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.