Corné van Kessel wint GP Hasselt, na geweldige inhaalrace

2 december 2017 om 16:37 • Aangepast 20 november 2020 om 20:06
nl
Corne van Kessel heeft zaterdagmiddag de Grote Prijs van Hasselt op zijn naam geschreven. De veldrijder uit Veldhoven deed dat na een geweldige inhaalrace. Hij klopte zijn ploeggenoot Toon Aerts in de slotmeters.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

Van Kessel kwam na de start direct in de problemen. Bij het uitkomen van de eerste bocht raakte hij betrokken bij een valpartij. Vanuit een vrijwel verloren laatste positie vond de veldrijder van Telenet-Fidea vier rondes voor de finish toch nog de aansluiting bij de kopgroep.

Favorieten
Samen met David van der Poel, Tom Meeusen, Toon Aerts, Corné van Kessel, Quinten Hermans en Tim Merlier ging hij voor de eindzege. Door de afwezigheid van de absolute favorieten Mathieu van der Poel en Wout van Aert, maakten ze allen een kans op de overwinning.

Muur
Maar het vernieuwde parcours van de Belgische Bloemenstad leek op het lijf geschreven van de beresterke Van Kessel. Hij hield op de ‘Muur’, de loopstroken en zandbak zijn kopman Toon Aerts in het vizier. Ook David van der Poel was in staat om te volgen.

Wachten op privacy instellingen...

Spektakel
In de slotronde vochten Van Kessel en Aerts om de zege. Dat werd een mooi spektakel waarbij ze elkaar voortdurend uit het wiel probeerden te rijden. In de slotmeters leek dat Aerts alsnog te lukken, maar zag hij van Kessel plotseling voorbijkomen voor zijn eerst overwinning dit seizoen. David van der Poel kwam als derde over de streep.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.