Willem II dendert over Heracles heen, Ogbeche opnieuw trefzeker

2 december 2017 om 20:43 • Aangepast 20 november 2020 om 20:06
Willem II heeft zaterdagavond in eigen stadion Heracles alle hoeken van het veld laten zien. Na de eerste helft stond het al 3-0 voor de Tilburgers. In de slotminuten van het duel maakten de spelers uit Almelo nog een eretreffer. Verder kwam Willem II niet meer in de problemen.
Profielfoto van Frits van Otterdijk

Vorige week haalde Willem II een zwaar bevochten remise in Venlo tegen VVV. Grote man in die wedstrijd was Bartholomew Ogbeche met een hattrick. Alle ogen in het stadion waren zaterdagavond weer op hem gericht. Terecht, want hij slaagde er opnieuw in om te scoren. Samen met Fran Sol was hij een plaag voor de verdeigers van Heracles.

Na amper een minuut spelen kreeg Willem II de eerste kans. En bijna lukte het Ogbeche om meteen een doelpunt te scoren na een voorzet van Azzaoui. De Nigeriaan kwam net te laat inglijden.

Fran Sol
Nog geen drie minuten later staat het dan toch 1-0. Weer komt Willem II gevaarlijk opzetten over linkerflank. Spits Fran Sol tikt met een heerlijk hakje achter het standbeen de bal van dichtbij binnen. Het is zijn eerste doelpunt sinds zijn rentree na zijn operatie. De treffer van de Spanjaard is ook meteen een historische. Het is de 1200ste eredivisiegoal in de clubgeschiedenis.

De furieuze start van de Tilburgers wordt beloond met een tweede goal. Ogbeche kopt binnen in de dertiende minuut. Deze keer kwam de voorzet van rechts van de voet van Thom Haye. Hij levert de bal precies op maat voor de Nigeriaan.

Messi-achtig
Azzaoui oogt applaus voor een Messi-achtige passeerbeweging. Daarop volgt een eerste kans voor Heracles maar Willem II-keeper Branderhorst verwerkt het schot tot corner.

Doelpuntenfestijn
De wedstrijd lijkt af te koersen op een waar doelpuntenfestijn. Ogbeche scoort in de 21ste minuut het derde doelpunt na een voorzet van Fran Sol. Het is voor de aanvaller zijn zesde doelpunt in drie wedstrijden op rij. Klungelig verdedigen door Heracles leidt het doelpunt in. Maar wat een mooie partij van de Tilburgers die de club uit Almelo helemaal zoek spelen.

Overmoedig
Toch moet Willem II oppassen dat het niet overmoedig wordt. Heracles krijgt voorzichtig grip op de wedstrijd en heeft wat kansen.

Vuurtje gedoofd
Ook bij aanvang van de tweede helft gaat Willem II door met aanvallen. Maar het lijkt of bij Willem II het vuurtje in de tweede helft iets gedoofd is. Na een overtreding op Monteiro geeft scheidsrechter Danny Makkelie een vrije trap aan Heracles net buiten de zestien. Willem II ontsnapt aan een strafschop.

Het amusementsgehalte is na rust een stukje lager. Maar de fans van Willem II vinden het prima zo want hun club staat nog steeds met 3-0  voor en lijkt niet in zwaar weer te belanden. Nog een kwartier te gaan en de supporters genieten van deze luxe. Het had gezien de kansen gemakkelijk 6-0 kunnen staan.

Eretreffer
Heracles scoort de eretreffer. Uit een afgeslagen corner valt de bal zomaar binnen. Doelpuntenmaker is Jakubiak die amper tien seconden daarvoor is ingevallen voor Monteiro. De invaller schiet vanaf de rand van het strafschopgebied de bal tegen het net.

Maar Heracles wil beduidend meer dan alleen de eer redden. De Tilburgers ontsnappen aan een tweede tegengoal. Na dom balverlies komt Paul Gladon vrij voor keeper Branderhorst die het schot nog net op tijd weet te blokkeren.

Daarna fluit scheidsrechter Makkelie het duel ten einde. Willem II heeft drie belangrijke punten op zak en kan tevreden terugkijken op een prima wedstrijd. Vooral de eerste helft was van bijzonder gehalte.