Video

Heerlijk avondje voor Willem II: ‘Geen cadeautjes, we hebben het zelf afdwongen’

2 december 2017 om 23:23 • Aangepast 20 november 2020 om 20:05
nl
Het leek wel carnaval in Tilburg, zo vlak voor Sinterklaas. Willem II beleefde een heerlijk avondje. Eindelijk domineerden de Tilburgers weer eens in eigen huis. “We hadden wat goed te maken, dat beseften we allemaal”, zag een trotse coach Erwin van de Looi.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Het werd ‘maar’ 3-1 tegen Heracles, maar Willem II had ook zomaar een monsterzege kunnen boeken. "Ik denk dat Heracles blij mocht zijn dat het er maar drie waren”, zegt aanvoerder Ben Rienstra.

'Geen cadeautjes'
Zeker in het begin sneed Willem II probleemloos door de verdediging van Heracles heen. Maar Van de Looi vond niet dat de tegenstander voor Sinterklaas speelde. “Het waren geen cadeautjes, we hebben het zelf afgedwongen.”

 

Vol gas
Na de slechte wedstrijd tegen VVV vorige week klapte Willem II er nu vanaf de eerste seconde vol op. "Ik denk dat de hele week het besef er wel was dat tegen VVV gewoon slecht was”, zegt aanvoerder Rienstra. “Dat wilden we gewoon rechtzetten. Ik denk dat je dat wel kon zien." Zeker toen bleek dat Heracles met drie verdedigers speelde, was het plan duidelijk: "Dan moet je gewoon vol gas geven."

ZIE OOK:  Willem II dendert over Heracles heen, Ogbeche opnieuw trefzeker

Aardig voetbal, prima spitsen
Als het eenmaal loopt, en dat deed het zaterdagavond, zie je dat dit Willem II best aardig kan voetballen. Met de Ogbeche en Sol heeft Willem II bovendien een bovengemiddeld spitsenduo.

Die spitsen kunnen het ook nog eens goed met elkaar vinden, zowel binnen als buiten het veld. Samen zorgden ze voor alle drie de treffers tegen Heracles. De 1-0 van Sol was prachtig, achter z’n standbeen langs. “Op intuïtie”, aldus de Spanjaard. “Het was de enige manier waarop het kon.” Sol was duidelijk opgelucht. Na zijn operatie is hij nu weer helemaal terug.

Spaans praten in het veld
De andere twee treffers kwamen op naam van Bartholomew Ogbeche. En bij eentje daarvan, de 3-0, kwam de assist van Sol. Die stoomde af op de keeper. Maar in plaats van zelf te schieten, legde hij af op z’n maatje Ogbeche. Dat zegt misschien wel veel over de potentie en kracht van het spitsenkoppel. 

“We weten waar het om draait”, zegt Sol. “En we kunnen het goed met elkaar vinden. Het scheelt ook dat we allebei Spaans spreken, zo kunnen we op het veld met elkaar praten zonder dat de tegenstander het verstaat.”

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.