Drie Brabantse sportvissers vermist op Noordzee, Kustwacht vreest voor hun leven

3 december 2017 om 11:09 • Aangepast 20 november 2020 om 20:05
nl
Op de Noordzee ter hoogte van de Oosterschelde worden drie sportvissers vermist. Volgens de politie komen ze 'uit de buurt van Eindhoven'. Het gaat om een vader, zoon en een vriend van hen. De Kustwacht vreest voor hun leven.
Profielfoto van de Bekker PeterProfielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
de Bekker Peter & Maaike Cnossen

Het drietal vertrok zaterdagochtend met een 5 meter lange witte vissersboot vanaf Neeltje Jans. Toen ze in de avond niet waren teruggekeerd, sloegen familieleden alarm.

"Ze zouden in Wemeldinge gaan sportvissen en zich daar zaterdagmiddag melden bij een Bed & Breakfast, maar dat is niet gebeurd", vertelt woordvoerster Maureen Ledegang van de Kustwacht. "Daarop is een zoekactie gestart."

Mist en ijsvorming
Die zoekactie ging door tot halfdrie 's nachts. "Drie boten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij hebben gezocht, maar vanwege het slechte weer - de mist en de ijsvorming - moest het zoeken gestaakt worden. Ook een vliegtuig kon niet meer de lucht in."

Bij daglicht is het zoeken zondagochtend opnieuw gestart. "Het zoekgebied wordt bekeken, maar dat is vrij groot. Het gaat om het deel bij Neeltje Jans en de Maasvlakte, Cadzand en vanaf het strand wordt ook nog steeds gezocht. Dat laatste doet de strandbrigade."

Wachten op privacy instellingen...


Wrak gevonden
De KNRM maakte rond halftwaalf zondagmiddag bekend dat er in de Oosterschelde een wrak is gevonden. Dit bleek uiteindelijk het vissersbootje van het drietal te zijn. De lichamen van twee van de vermiste vissers zijn gevonden.

LEES OOK: Lichamen van twee vermiste sportvissers uit Heeze gevonden, zoekactie naar derde gaat verder

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.