Beenbreuk houdt Niek van der Velden niet tegen, Spelen dichtbij na topweek

3 december 2017 om 12:50
nl
In maart brak hij zijn been en leek hij een streep te moeten zetten door zijn ambitie zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Maar dit weekend heeft Niek van der Velden (17) uit Nispen toch een hele grote stap gezet richting het ticket.
Profielfoto van de Bekker Peter
Geschreven door
de Bekker Peter

Van der Velden spreekt van zijn 'beste week ooit'. "Vorige week eindigde ik als twaalfde tijdens een wedstrijd in het Chinese Beijing. Dat was al super en dit weekend werd ik achtste tijdens een wereldbekerwedstrijd Big Air in het Duitse Mönchengladbach. Toen ik mijn score zag, dacht ik: wow, hoe heb ik dit voor elkaar gekregen! Als je dan later ziet dat je score goed is voor een finaleplaats, is dat helemaal te gek."

Top veertig
Na zijn beenbreuk in maart wachtte hem een maandenlange periode vol herstel- en krachttrainingen op Papendal. Een vervelende periode, maar hij knokte zich er doorheen. "Daarna ben ik in Japan geweest om daar te trainen op een speciale locatie. Na Japan ben ik doorgereisd naar Nieuw-Zeeland en twee maanden geleden ging ik op trainingskamp in Zwitserland. Ik denk dit alles bij elkaar een super voorbereiding was voor dit seizoen. Dat is ook te merken aan mijn resultaten."

Voor definitieve plaatsing voor de Olympische Spelen moest Van der Velden twee toptwaalfklasseringen rijden. Daarin is hij nu geslaagd, maar er is nog één andere voorwaarde. Hij moet eind januari in de top veertig van de wereldranglijst staan. "Maar ik denk dat ik redelijk safe ben", vertelt de jonge Nispenaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.