Van Gerwen weer geen Sportman van het Jaar, maar misschien wint hij de alternatieve verkiezing

4 december 2017 om 10:17
nl
Michael van Gerwen kan opnieuw geen Sportman van het Jaar worden. De darter uit Vlijmen stond wel op de shortlist voor de verkiezing van het NOC*NSF, maar is uiteindelijk weer niet genomineerd. Tom Dumoulin, Sven Kramer en Max Verstappen maken wel kans op de titel.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Mighty Mike werd vorig jaar ook al niet genomineerd. Dit leidde tot veel verontwaardiging. Darts werd niet beschouwd als topsport en daarom kwam hij niet in aanmerking voor een nominatie. Dit keer stond hij dus wel op de shortlist om gekozen te worden, maar haalde hij de eindselectie ook niet.

Arno van Son uit Liempde heeft daarom een alternatieve sportverkiezing in het leven geroepen: de Sportpublieksprijs. Dit deed hij vorig jaar ook al. Hij vindt het krom dat sporters als Van Gerwen nooit genomineerd worden.

LEES OOK: Stem nu op je favoriete sporter, dankzij alternatieve verkiezing op internet

'Al jaren nummer 1'
“Hij werd dit jaar wereldkampioen en is al jaren de nummer 1 op de wereldranglijst. Toch is hij weer niet genomineerd. NOC*NSF stelt strenge voorwaarden aan de nominaties, te streng misschien wel”, zegt Van Son. “Ze sluiten heel veel sporters uit die keihard hun best doen om aan de top te staan.”

Volgens hem neemt het onbegrip onder sportliefhebbers steeds meer toe. Daarom kunnen mensen thuis op deze manier hun stem laten horen over wie de beste sportman, sportvrouw en het sportteam van 2017 moet worden.

Van Gerwen veroverde begin dit jaar de wereldtitel en won in mei de Premier League. Maar blijkbaar was dit voor de jury niet genoeg. De prijs wordt op dinsdag 19 december uitgereikt tijdens het NOC*NSF Sportgala in de RAI in Amsterdam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.