Gerard van Maasakkers na 40 jaar nog lang niet klaar met optreden: 'Het is een warm bad'

3 december 2017 om 21:57
Gerard van Maasakkers zit 40 jaar in het vak.
Gerard van Maasakkers zit 40 jaar in het vak.
Gerard van Maasakkers viert zijn 40-jarig jubileum als artiest. In al die jaren maakte hij zo’n 160 liedjes. De zanger vertelde zondag over zijn jubileumtour in de talkshow KRAAK van Omroep Brabant.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door

Gerard van Maasakkers zingt over het leven van zichzelf en dat van iedereen. Als geen ander weet hij de gevoelige snaar te raken door te zingen over dingen die iedereen meemaakt in zijn leven. En dat in dat zijdezachte Brabants dat rechtstreeks naar het hart gaat. Een avondje Gerard is een avondje kippenvel. En dat al veertig jaar lang.

Momenteel toert hij door Nederland met zijn Best of-programma, maar niet alle 160 liedjes zijn daarin te horen. "Je kunt niet alles. Van een paar nummers was duidelijk dat ze erin moesten. Bij een aantal andere liedjes moest ik keuzes maken." Zo wordt het bekende nummer Cis Verdonk deze keer overgeslagen.

Warm bad
Het is voor Maasakkers een genot om na al die tijd nog op het podium te staan. "Ik bedank het publiek zeer uitgebreid. Dat er mensen zitten die al veertig jaar komen kijken. Het is een warm bad, het is heerlijk om dat te doen."

Of er nog een 50-jarig jubileum komt? Als het aan Gerard ligt wel. "Ik ga door zolang ik het leuk vind, mensen het leuk vinden en mijn stem het doet", vertelt hij.

Nieuwe muziek
Bovendien zitten er nog nieuwe nummers aan te komen. "Dit programma loopt nog tot december 2018 en dan ga ik een half jaar lang de tijd nemen om liedjes te schrijven."

Wachten op privacy instellingen...