'Dit hoort niet op een voetbalveld thuis', mishandelde voetballer uit ziekenhuis

4 december 2017 om 12:27
nl
Een zware hersenschudding, dat is wat de speler van voetbalvereniging DSE uit Etten-Leur heeft overgehouden aan een schop tegen het hoofd door een tegenstander. Hij is inmiddels weer naar huis, laat voorzitter Corné Lauwen van DSE weten. Een speler van Victoria’03 uit Oudenbosch werd zondag naar aanleiding van het voorval aangehouden op verdenking van zware mishandeling.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

LEES OOK: Voetballer (40) opgepakt voor poging zware mishandeling op het veld, slachtoffer in ziekenhuis

“Dit hoort niet op een voetbalveld thuis”, zegt Lauwen. Er is al contact geweest tussen de clubs bevestigt hij. “De voorzitter van Victoria heeft naar de club gebeld en excuses gemaakt.”

Lauwen bemoeit zich naar eigen zeggen niet met de zaak, maar benadrukt wel dat er wat hem betreft actie moet worden ondernomen. “Ik heb nog niet eerder zoiets meegemaakt. Ik ga ervan uit onze speler zelf aangifte doet, zodra het beter met hem gaat. Als de dader een speler van mijn club zou zijn geweest, had ik hem meteen geroyeerd.”

Geschrokken
Peter Groeneveld van Victoria'03 is ook geschrokken, maar hij wil weinig kwijt over het voorval. “Onze zorg gaat in eerste instantie uit naar de speler van DSE. Het is treurig dat hij letsel heeft opgelopen.”

Over mogelijke maatregelen tegen de speler in kwestie wil Groeneveld nog niks bevestigen. “Het ligt in eerste instantie bij de politie en de KNVB. In de loop van de week zal duidelijk worden wat er precies is gebeurd. Daar willen we niet op vooruitlopen.”

Onderzoek
Wat er is gebeurd tijdens de wedstrijd, is volgens de politie nog onduidelijk. "Het is niet duidelijk of het gaat om een uit de hand gelopen duel of bijvoorbeeld om natrappen", zei een woordvoerder zondag. "We hebben te maken met tegenstrijdige verhalen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.