Wilde zwijnen krijgen geen kans om de voetbalvelden in Bergeijk overhoop te halen

4 december 2017 om 15:05
nl
In de omgeving van voetbalclub RKSV de Weebosch in de gemeente Bergeijk zorgen wilde zwijnen voor veel overlast. Akkers worden omgeploegd en ook veroorzaken ze verkeersongelukken. RKSV de Weebosch wil zijn mooie gladde groene voetbalvelden graag behouden en dus geven ze de wilde zwijnen geen kans om ook hier hun neus in te steken.
Profielfoto van Lisa van Es
Geschreven door
Lisa van Es

De club heeft daarom een hekwerk om hun voetbalterrein laten zetten. De gemeente Bergeijk betaalde 70 procent en de voetbalclub 30 procent van de totale kosten van 18.000 euro. Om dit voor elkaar te krijgen heeft De Weebosch een jaar lang onderhandeld met de gemeente.

Geen toegang voor zwijnen
Jan de Backer, Bestuurslid van RKSV de Weebosch, wilde niet langer het risico nemen dat ook hier de zwijnen terrein winnen. Hij weet uit eigen ervaring wat de zwijnen kunnen aanrichten. "Mijn jongste zoon heeft al een zwijn op de auto gehad. Hier zijn de eersten ook geschoten, 100 meter van het sportpark."

LEES OOK: Wilde zwijnen worden vaker doodgereden, want ze komen hier steeds meer voor

CDA-wethouder in Bergeijk, Stef Luijten, vindt de situatie ‘urgent genoeg’ om het sportpark te beschermen. Het hekwerk is zo ontworpen dat de zwijnen er op geen enkele manier doorheen kunnen. "Ze komen er niet doorheen en ook niet onderdoor", vertelt Marianne Blezer van het bedrijf dat het hek plaatst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.