Danny waarschuwde sportvissers uit Heeze nog: ‘Maar ze verdwenen in de mist’

4 december 2017 om 17:23
Danny Ketels zag de sportvissers voor het laatst. (Beeld: Omroep Zeeland)
Danny Ketels zag de sportvissers voor het laatst. (Beeld: Omroep Zeeland)
De sportvissers uit Heeze zijn zaterdag nog gewaarschuwd voordat ze in dichte mist het water op gingen. Dat zegt Danny Ketels tegen Omroep Zeeland. Hij zag de mannen uit Heeze voor het laatst.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door

De Belgische sportvisser ging met zijn vereniging met vier boten het water op. Een van die boten had een radar. “Vanwege de potdichte mist hadden we afgesproken om samen te gaan. Ik heb aan de drie mannen voorgesteld dat ze met ons zouden meevaren. Dan ben je toch iets veiliger", zegt hij tegen Omroep Zeeland.

ZIE OOK: Vissersdrama dompelt Heeze in rouw: 'Het waren gezellige gasten'

Die drie mannen waren Erik van Asten (51), zijn 79-jarige vader Adriaan en Tiny van Kessel, een 67-jarige vriend. Ze komen allemaal uit Heeze. De lichamen van de vader en zoon zijn gevonden. Van Kessel is nog altijd vermist. Danny zag het drietal, nog voordat hij met zijn groep te water was gegaan, vertrekken.

Voor anker
“Daarna heb ik ze tussen tien en elf uur ’s ochtends nog even gezien toen ik voor anker lag. Ik zei dat ze ook moesten ‘ankeren’ omdat ze dan veilig zouden zijn. Daarna verdwenen ze in de mist en heb ik niets meer van ze gezien of gehoord.”

Volgens Danny was het zicht minder dan tien meter. Hij vermoedt dat de Heezenaren de oriëntatie zijn kwijtgeraakt. “Gezien de schade aan de boot denk ik niet dat ze tegen een pijler zijn gebotst. Ze zijn waarschijnlijk te dicht bij de Oosterscheldekering gekomen en met hun boot door de stroming naar binnen gezogen.”

Wachten op privacy instellingen...