'Te gek voor woorden dat dit zomaar kan', directeur Van Mossel boos over beschuldiging van fraude

5 december 2017 om 12:01
nl
Eric Berkhof, algemeen directeur van de Van Mossel Groep in Waalwijk weerlegt de aantijgingen van fraude binnen zijn bedrijf die een klokkenluider in een anonieme brief doet. ‘Het meest triest’ vindt hij het nog voor zijn medewerkers dat ze hiermee geconfronteerd worden. "En uiteraard word ik er zelf ook niet vrolijk van", reageert hij in het programma Wakker van Omroep Brabant. "Het raakt je ongelooflijk. Zeker omdat het niet waar is."
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Berkhof zegt een ‘sterk vermoeden’ te hebben wie de schrijver is van de brandbrief die onder meer bij de Belastingdienst en zakenpartners van zijn bedrijf belandde. Het zou volgens Berkhof gaan om een oud-medewerker die een ‘beetje gefrustreerd is’.  

LEES OOK: Brandbrief over ‘megafraude’ bij autogigant Van Mossel in Waalwijk

Bij de Van Mossel Automotive Groep werken 1500 mensen. "Heel veel tevreden, maar niet allemaal. Dat maakt het wel eens lastig", aldus de algemeen directeur.

'Inhoudelijk niet bang'
In de brief staan beschuldigingen van fraude met btw, tweedehands auto’s en facturen. "Inhoudelijk zijn wij er absoluut niet bang voor. We weten dat we niks verkeerd doen", zegt de algemeen directeur. De schrijver heeft volgens hem geprobeerd ‘van niets iets te maken’.

En van dat laatste zijn volgens hem ook de ontvangers van de brief overtuigd. ‘Stakeholders’ die hij maandag bijna allemaal heeft gesproken.

Schadelijk
Mensen die zijn bedrijf goed kennen, weten volgens Berkhof dat dit soort zaken niet gebeuren binnen zijn bedrijf. Maar toch moet ook hij beamen dat de brief schade heeft aangericht. Al is het gezegde ‘waar rook is, is vuur’ in dit geval volgens hem absoluut niet aan de orde.

Wanneer duidelijk is wie de briefschrijver is, zullen er volgens de algemeen directeur dan ook zeker gerechtelijke stappen volgen. "Want", zegt hij, "het is te gek voor woorden dat dit zomaar allemaal kan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.