Video

Bewoners Fort Oranje verhuisd naar voormalig azc: 'Niemand hoeft onder een brug te slapen’

5 december 2017 om 15:06 • Aangepast 20 november 2020 om 20:02
nl
Een aantal bewoners van Fort Oranje met een zorgindicatie heeft de afgelopen dagen een woning betrokken op het voormalige asielzoekercentrum in Rijsbergen. Op de parkeerplaats zijn daarvoor 35 stacaravans neergezet.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De caravans zijn volledig ingericht en bedoeld voor mensen die om hulp hebben gevraagd bij de gemeente Zundert. Het gaat om bewoners die een een binding hebben met de gemeente en bewoners die schoolgaande kinderen hebben. 

Ze mogen er maximaal een jaar verblijven. Het is de bedoeling dat ze ondertussen zelf naar andere woonruimte zoeken. De locatie is voorzien van een receptie, wasgelegenheid en bewaking.

Raad van State
Woensdag wordt op de omstreden camping het laatste veld ontruimd. "Er is altijd noodopvang geregeld dus er zal niemand onder een brug hoeven te slapen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Wachten op privacy instellingen...

Enkele bewoners wilden de ontruiming van komende woensdag voorkomen en stapten naar de Raad van State. De raad oordeelde dinsdag dat de gemeente volledig in haar recht staat en de ontruiming door mag zetten. Vijf bewoners moeten woensdag direct weg, vijftien anderen mogen van de gemeente Zundert nog even blijven omdat zij een zorgindicatie hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.