Klas voor schoolreisje op en neer naar Egypte

5 december 2017 om 17:32 • Aangepast 20 november 2020 om 20:02
nl
Egypte, Mexico of misschien zelfs wel een ruimteschip. Het zijn plekken waar je met een schoolreisje niet zomaar naartoe gaat. Maar groep zes van basisschool De Krabbenkooi in Bergen op Zoom bezoekt alle bestemmingen binnen een uurtje. Gewoon, vanuit de klas, met een VR bril op.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Meester John Demmers is dinsdagmiddag de tourguide. Met zijn iPad in de hand stuurt hij alle VR brillen van de kinderen aan. Die bestaan uit een telefoon en een zelfgevouwen VR bril van karton. Die spullen zijn meegenomen door Grianne Rietveld van Google.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Samenwerking met Google
Want de kinderen hebben deze les te danken aan de samenwerking tussen meester John en Google. John hielp namelijk mee met het samenstellen van het speciale VR lespakketvan Google. “Hij heeft meegedacht aan vragen en opdrachten die we bij Schiphol, één van de VR locaties, hebben gemaakt", legt Rietveld uit.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De kinderen boffen, want ze mogen de kartonnen VR brillen houden. De telefoons neemt de mevrouw van Google weer mee terug naar Amsterdam. John is van plan de lessen nog veel vaker te geven. “Dan vraag ik of kinderen zelf hun telefoon meneemen”, zegt hij. De Google Expedities App is niet alleen in de klas te gebruiken, maar voor iedereen gratis te downoaden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.