Video

De sint is weg, hallo kerstboom

6 december 2017 om 13:29 • Aangepast 20 november 2020 om 20:01
nl
Het mag weer! Terwijl de Sint zijn rode rolkoffer inpakt om daarna weer terug te varen naar Spanje te varen, wordt er in veel huiskamers weer ruimte gemaakt voor de kerstboom. We werpen een kleine blik op de collectie van een willekeurige Nuenense kerstbomenverkoper.
Profielfoto van van Kaathoven Rob
Geschreven door
van Kaathoven Rob

De tijd dat alleen een raar gemodelleerd groen sparretje uit het bos getrokken wordt ligt ver achter ons. Het kiezen van een goede (echte) kerstboom is een stuk ingewikkelder geworden. Er staan op dit tuincentrum alleen bijna drieduizend stuks. Er is zelfs een kleine kerstbomenkerk gebouwd om een deel binnen te showen.

Wachten op privacy instellingen...


Versierd met strik en prijskaartje wachten de bomen op een nieuwe eigenaar. De echte drukte gaat vandaag beginnen. “Je ziet mensen steeds vroeger een boom kopen", vertelt verkoper Marcel Verhoeven. “Vandaag wordt het druk en ook dit weekend wordt een topweekend.”

De klassieker staat nog steeds in ‘de schappen’. “De fijnspar van vroeger, dit is de kerstboom die twintig jaar geleden al verkocht werd en dit is ook de boom die zo lekker ruikt”, vertelt Verhoeven. “Hij had vroeger wel wat last van naaldverlies, maar dat is nu minder.”

Servische blauwspar
De Servische blauwspar is ook een klassieker. Met een mooie blauwe gloed. “Klein nadeel voor kinderen en huisdieren, deze pikt wel een beetje, maar verder een uitstekende kerstboom.” De blauwspar komt met kluit. “Dan zijn ze wat beter houdbaar, een keer in de week een klein beetje water en dan blijft hij mooi."

Geen kluit, maar gezaagd, pikt niet en ook mateloos populair: “Abies nordmanniana, kort de Nortmann. “Twee weken geleden vers gezaagd voor ons, nu in grote aantallen naar ons toegekomen, je hebt er plezier van tot ver na de kerst", vertelt Verhoeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.