Poolse gezinnen in onveilig pand krijgen nieuw onderkomen

6 december 2017 om 16:09
nl
De eigenaar van een pand in Eindhoven moet op zoek naar een nieuw onderkomen voor de huurders van elf appartementen. De huurders zijn voornamelijk Poolse gezinnen met kleine kinderen. De gemeente trof woensdag tijdens een controle gevaarlijke situaties aan. Ook waren er geen vergunningen om de woningen te verhuren.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

Het appartementencomplex aan de Biesterweg en Ericastraat bleek niet brandveilig te zijn. De eigenaar heeft daarom extra rookmelders geplaatst, zodat het pand niet direct gesloten hoefde te worden. Maar de bewoners moeten van de gemeente alsnog zo snel mogelijk de appartementen uit.

Het pand werd gecontroleerd na meldingen van overlast uit de buurt. Het complex bestaat uit negentien appartementen. Er wonen in totaal 37 mensen. Het gebouw was eerder ook al in beeld bij de aanpak van huisjesmelkers.

'Fikse dwangsom'
De eigenaar moet binnen vier weken stoppen met het verhuren van elf onveilige appartementen. Voor de overige acht moet hij een vergunning aanvragen. Als hij dit niet doet, legt de gemeente Eindhoven hem een ‘fikse dwangsom’ op.

De bewoners kunnen de eigenaar om vervangende woonruimte vragen. Als er mensen direct in de problemen komen, zal de gemeente Eindhoven tijdelijk opvang regelen. De kosten hiervan worden op de pandeigenaar verhaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.