Pakkans mestfraudeurs blijft klein, geen geld voor extra inspecteurs

6 december 2017 om 19:10
nl
Mestfraudeurs hoeven niet te vrezen voor meer controle. Er is simpelweg geen geld voor extra inspecteurs. Dat liet minister Carola Schouten woensdag weten tijdens het mestdebat in de Tweede Kamer.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

De minister vertelde dat ze ook geen controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kan vrijmaken die nu met andere taken bezig zijn. 

Aanleiding voor het mestdebat is een publicatie door NRC over de grootschalige fraude die boeren en mestverwerkers plegen.

LEES OOK: Omvang mestfraude is enorm, controle faalt  

Schouten overlegt op 18 december met de landbouworganisaties over een betere aanpak van de mestfraude in Brabant en andere provincies. GroenLinks wil hier niet op wachten. De partij eist in een motie dat de inspectiedienst NVWA de controles tegen de mestfraude uitbreidt. De motie van GroenLinks wordt ondersteund door haast alle oppositiepartijen.

Vergunningen
GroenLinks en de Partij voor de Dieren vinden dat de minister ook vergunningen van mestfraudeurs zou moeten afpakken. Volgens de minister is dat echter een zaak van de gemeenten en de provincie Brabant en niet van haar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.