'Computernerd' Erik besmet buren met kerstvirus: vier tuinen vormen lichtshow - Omroep Brabant

'Computernerd' Erik besmet buren met kerstvirus: vier tuinen vormen lichtshow

6 december 2017 om 21:48
nl
Vorig jaar beperkte de creativiteit zich nog tot zijn eigen tuin. Dit jaar heeft Erik Rakhorst zijn buren aan de Rode Kruislaan in Eindhoven zo ver gekregen om ook mee te doen. Het resultaat: een kersthow met licht en muziek over vier tuinen.
Profielfoto van Jacqueline Hermans
Geschreven door
Jacqueline Hermans

Kleine en grote bogen met lampjes in alle kleuren van de regenboog. Kerststerren van licht en een kerstboom met een gezichtje erin dat zingt. En menig struik en boom gloeit van de kleine gele traditionele kerstlampjes. Uit de muziekboxen galmen The Muppets, Queen en Michael Bublé.

"De voorbereidingen begonnen al in januari", zegt maker Erik, die ook wel toegeeft een beetje een computernerd te zijn. "Ik vind techniek leuk. En het is leuk om de lampjes op de muziek mee te laten gaan."

Buurman Hans 'was de sjaak'
Buurman Hans Swinkels is nu dus ook aangestoken met het kerstlichtshow-virus. "Mijn ene buurman is dus Erik en mijn andere buurman wilde dit jaar wel meedoen. En ik woon er tussen dus ik was de sjaak."

Hij zegt het met een glimlach. Hans geniet van het eindresultaat. "Of mensen vinden het leuk of ze vinden het afschuwelijk of zelfs decadent. En dát vind ik dan ook weer keileuk."

En volgend jaar, de hele straat? "Wie weet", zegt Erik. "In ieder geval wel weer meer dingetjes dan nu."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.