Video

Viaduct geel met zwart geverfd voor derby tussen Willem II en NAC

7 december 2017 om 07:24 • Aangepast 20 november 2020 om 20:00
nl
Supporters van voetbalclub NAC hebben de pilaren van een viaduct op de A58 bij Gilze en Rijen in hun clubkleuren geel en zwart geschilderd. Daarmee verdween de witte graffiti die maandagavond door Willem II-fans was aangebracht. Vrijdagavond is de altijd beladen streekderby tussen beide clubs.
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Het viaduct ter hoogte van Gilze en Rijen is al jaren doelwit van de rivaliserende supportersgroepen. Tot nu toe was de aangebrachte graffiti nog redelijk bescheiden in formaat. De ene keer voerde het rood-wit-blauw van Willem II de boventoon, de andere keer het geel en zwart van buurman NAC uit Breda.

Wachten op privacy instellingen...


Tekeer gaan met de kwast
De fans van NAC hebben het nu echter drastischer aangepakt. Nadat hun collega's uit Tilburg maandagavond al met de spuitbus in de weer waren geweest, gingen de Bredase fans daarna met de kwast tekeer. De Tilburgse graffiti, witte verf met onder meer de tekst 'kut ratten', werd overgeschilderd.

LEES OOK: Clubrivaliteit zoals het hoort: deze fans van Willem II en NAC snappen het

En hoe, want in tegenstelling tot eerdere muurschilderingen zijn nu aan beide kanten van de weg alle pilaren van het viaduct voor een groot deel geel (en een beetje zwart) geverfd. Ook werd de naam 'NAC' op de snelweg geschilderd. 

Altijd beladen
Vrijdagavond wordt in Tilburg de altijd beladen wedstrijd tussen Willen II en NAC gespeeld. Voor sommige fans de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Vaak pesten de fans elkaar voorafgaand op ludieke wijze

Rijkswaterstaat zal deze actie van de voetbalfans waarschijnlijk minder waarderen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.