Video

Altena College wil landelijke kersthit scoren met massale inzet van social media

6 december 2017 om 20:55
nl
Is het mogelijk om als school een landelijke kersthit te scoren? Leerlingen en docenten van het Altena College in Sleeuwijk denken van wel. Ze gaan het proberen met behulp van de massale inzet van social media.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Het lied is zelf gecomponeerd en wordt vrijdag, inclusief videoclip, gepresenteerd in de aula van de school. De clip moet vervolgens viral gaan zodra alle 1400 leerlingen de video delen via Facebook en Instagram.

Bijzonder
“Ik verwacht dat de hit best veel gaat doen”, zegt de 17-jarige Edwin Sterk. Net als alle andere zangers en zangeressen moest hij auditie doen om mee te mogen zingen. "We hebben een grote, bekende school met mensen die alles kunnen delen. Dus we denken dat we best ver gaan komen."

Ook muziekdocent Joshua Feijen is hoopvol gestemd over het bijzondere experiment. “We hopen dat het viral gaat en dat mensen erover gaan praten. Het is best bijzonder dat een school dit doet.”

Alle betrokkenen rekenen erop dat familie en vrienden van leerlingen op hun beurt de videoclip ook weer delen en een duimpje geven op Facebook. Behalve een leuk en aardig experiment op social media is het lied en bijbehorende videoclip ook nog eens professioneel te noemen. Een kersthitje dat in je hoofd blijft hangen.

Pakkende melodie en tekst
“We hebben van verschillende kerstliedjes zinnen gepakt en die achter elkaar gezet”, zegt Esther de Jong. Feijen maakten van die zinnen een geheel. Samen met een pakkende melodie en het geluid van kerstbelletjes en klokjes moet het nummer aanslaan, is de overtuiging.  

Het kerstnummer is nog geen hit, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd. Vrijdagmiddag vanaf een uur is het liedje te vinden op de bekende social media-platformen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.