Politie stopt met zoeken naar vermiste visser Tiny van Kessel

7 december 2017 om 14:16
De KNRM startte een zoekactie naar de vissers. (Foto: ANP)
De KNRM startte een zoekactie naar de vissers. (Foto: ANP)
De politie stopt met het actief zoeken naar de vermiste visser uit Heeze. Dat laat de politie Zeeland weten via Twitter. Naar de 67-jarige Tiny van Kessel wordt gezocht sinds hij met twee andere opvarenden verongelukte op de Oosterschelde.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

Volgens de politie zijn 'alle mogelijkheden benut' en wordt er daardoor niet meer 'actief gezocht' naar de visser. Wel zal ze naar hem blijven uitkijken tijdens reguliere surveillances.

De politie sluit niet uit dat het onderzoek op een later moment nog tijdelijk wordt voortgezet met een sonarboot. Die boot zou eigenlijk woensdag worden gebruikt, maar werd teruggeroepen voor een andere zoektocht bij een vermissing in Friesland.
[tweet:https://twitter.com/Politie_Zeeland/status/938720285427224576]

LEES OOK: Vissersdrama dompelt Heeze in rouw: 'Het waren gezellige gasten'

Ongeluk op Oosterschelde
Van Kessel raakte samen met twee andere mannen uit Heeze vermist na een ongeluk op de Oosterschelde in Zeeland. De drie vertrokken zaterdagochtend met een witte vissersboot vanaf Neeltje Jans. Volgens een woordvoerder van de politie botsten ze waarschijnlijk tegen een pijler en zijn ze toen stuurloos geraakt. Hun bootje dreef de Oosterschelde op. Familieleden sloegen alarm toen de mannen in de avond niet waren teruggekomen. 

De twee andere opvarenden, Erik van Asten (51) en zijn vader Adriaan van Asten (79), werden zondag al gevonden. Hun lichamen werden diezelfde dag nog onderzocht en zijn vrijgegeven aan de families. Erik wordt zaterdag in Heeze gecremeerd; zijn vader maandag.

Wachten op privacy instellingen...