Oss komt in wintersferen met Winterland - Omroep Brabant

Oss komt in wintersferen met Winterland

7 december 2017 om 13:26
nl
Een vers laagje ijs, een grote vuurkorf en overal kerstbomen, het zijn de laatste loodjes in de voorbereiding op Winterland Oss. Het wordt een winterplein met ijsbaan en volledig in kerstsfeer. In de hele provincie schieten ze in de week na Sinterklaas als paddenstoelen uit de grond.
Profielfoto van van Kaathoven Rob
Geschreven door
van Kaathoven Rob

Aan de opening aan het eind van de middag gaat dagenlang buffelen vooraf. Vanaf vrijdag bouwen tientallen vrijwilligers aan Winterland Oss, tijdens het hele evenement is er zo’n 180 man actief. In totaal is het plein een dikke maand open.

[tweet: https://twitter.com/Ropj/status/938683886892175360]

Goed doel
De organisatie wil meer zijn dan alleen een leuk aangeklede ijsbaan. “De ijsbaan is een middel niet het doel”, vertelt voorzitter Joris Teulings. “Via de ijsbaan proberen we mensen ook te binden. De ijsbaan heeft zelfs de ANBI-status van de Belastingdienst gekregen, daardoor is het een officieel goed doel.”

Mari is hard aan het werk rond de ijsbaan, elke paal of hoekje voorziet hij van een kerstboom. Of er bij hem thuis ook een boom staat? “Nee, nog niet en ik denk ook niet dat er een komt.” Mari is geen kerstfan, maar toch krijgt ook hij een kerstgevoel van Winterland. “Ik vind het mooi als dadelijk alles aan is, ik ga zeker bij de opening zijn. Het is gewoon mooi om hieraan mee te werken, want het is allemaal voor een goed doel.”

Vanavond om 17:30 uur is de officiële opening, dan is het winterplein open tot zondag 7 januari op Parkeerterrein "De Wal" aan de Carmelietenstraat in Oss.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.