Activiste opgepakt bij konijnenprotest van Vegan Streaker op A59 bij Haarsteeg

7 december 2017 om 18:31 • Aangepast 20 november 2020 om 19:59
nl
Peter Janssen uit Vught, beter bekend als de Vegan Streaker, hield donderdagavond rond vijf uur met drie andere actievoerders een protestactie op de A59 bij Haarsteeg. Onder een viaduct kwamen de actievoerders tot stilstand. De actie duurde tot halfzes. De politie heeft tenminste één activiste opgepakt.
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

De actie was om aandacht te vragen voor konijnenleed. De actievoerders reden zij aan zij en staken fakkels af. Daardoor ontstond in de richting van Den Bosch een file. Sommige weggebruikers reden er via de vluchtstrook omheen. 

Wachten op privacy instellingen...


'Extreem dierenleed'
De dierenactivisten van de Stichting Konijn in Nood, die Janssen heeft opgericht, zijn boos over het 'extreme dierenleed' dat volgens hen in de commerciële konijnenhouderij plaatsvindt. Duizenden konijnen zouden in Nederland in te kleine kooien leven.

Hoewel steeds meer supermarkten stoppen met het verkopen van konijnenvlees, is het nog niet overal in de ban gedaan. Tijdens de actie werd boven de snelweg een spandoek gespannen met daarop de namen van de supermarkten waar het vlees nog wel te koop is. 

LEES OOK: Tientallen dode konijnen in fokkerij Moergestel, reportage toont misstanden

De politie liet vooraf weten niet blij te zijn met de actie. "We wachten af en kijken wat er gaat gebeuren. Bij gevaarlijke situaties zullen we ingrijpen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.