Video

Jelle ten Rouwelaar zet NAC op scherp voor derby tegen Willem II: 'Messen zijn geslepen'

7 december 2017 om 16:41 • Aangepast 20 november 2020 om 19:59
nl
NAC-trainer Stijn Vreven heeft keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar zijn ploeg op scherp laten zetten voor de derby vrijdagavond tegen Willem II. Volgens de coach kent de oud-doelman van de Bredase club de sentimenten het beste. "Hij sprak in zeer harde bewoordingen."
Profielfoto van Ronald Strater
Geschreven door
Ronald Strater

Jelle ten Rouwelaar kent als geen ander de rivaliteit tussen zijn club NAC en buurman Willem II. Jarenlang stond hij bij de Bredase ploeg onder de lat en maakte hij heel wat verhitte streekderby's mee. Met passie sprak hij daarom, op verzoek van trainer Stijn Vreven, deze week de spelersgroep toe.

Wachten op privacy instellingen...


'Met geslepen messen voetballen'
"Jelle raakt altijd de juiste snaar als het over Willem II gaat", zegt Vreven. "Hij spreekt in superlatieven en in zeer harde bewoordingen. Dus dat zal wel indruk hebben gemaakt. Bij mij in ieder geval wel."

"Ik vind het wel leuk als iemand vol passie praat over hoe die wedstrijd beleefd moet worden. We zitten toch met een grote groep jongens uit het buitenland die niet op de hoogte waren dat dit zo belangrijk is. Zij weten nu dat ze vrijdag met geslepen messen moeten voetballen", aldus de coach.

LEES OOK: Viaduct geel met zwart geverfd voor derby tussen Willem II en NAC

Is NAC de underdog?
Zowel NAC als Willem II kenden een lastige start van de competitie en hebben het als nummers vijftien en veertien nog steeds niet breed. Beide ploegen wisten wel hun laatste wedstrijd te winnen, waarbij Willem II het beste in vorm lijkt.

"Ik wil onszelf niet in de underdogpositie praten", zegt NAC-keeper Nigel Bertrams, die vorig seizoen nog in Tilburg speelde. "Daar zijn we te goed voor. Zeker, hun spitsen doen het goed. Ik ken ze ook goed, maar wij moeten ze een halt toeroepen. We willen onze supporters niet teleurstellen en gaan alles geven en uit de kast halen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.