Video

Is de muzikale kersttuin in Breda de mooiste van Brabant?

21 december 2017 om 16:32
nl
De tuin van Ronald Nijhuis en Marie-José van Ginneken verandert elke avond in een swingende kersttuin. Honderden lampjes knipperen een half uur lang op een zelfgemaakte muziekmix. Om klokslag halfacht is het showtime.
Profielfoto van Manon van Bergen
Geschreven door
Manon van Bergen

Ook dit jaar gaat Omroep Brabant op zoek naar het mooiste kersthuis van de provincie. We deden een oproep via Facebook waarop massaal werd gereageerd. Wij nomineerden vier huizen, waaronder dat van Ronald en Marie-José.

De kerstshow in de voortuin is een gezamenlijke hobby van het paar. Ze werken heel de maand november aan de opbouw. "En we voegen er ieder jaar iets aan toe", zegt Ronald Nijhuis. "Deze met led verlichte boom is nieuw dit jaar."

LEES OOK: Staat het mooiste kersthuis van Brabant in Eindhoven bij de familie Wouters?

'Iedere dag feest'
Volgens Ronald trekt de dagelijkse kerstshow in december regelmatig tientallen bezoekers. "De buren vinden het ook schitterend. We drinken vaak na afloop samen nog wat glühwein. Het is elke avond een feest."

LEES OOK: Ook familie Blom in Boxtel genomineerd voor mooiste kersthuis van Brabant

Ook de kerstman kan de muziek waarderen. Terwijl hij zijn juryrapport opmaakt, swingt hij erop los. Volgens mij vind hij het wel gezellig", schatert Marie-José. "Wij zijn benieuwd naar zijn oordeel".

LEES OOK: Heeft Gilze het mooiste kerthuis van Brabant?

Vanaf donderdagavond kan er via Facebook gestemd worden welk huis het 'Mooiste kersthuis van Brabant 2017' moet worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.