Video

NAC-fans plagen Willem II'ers nog wat meer: omgeving stadion versierd met gele slingers

8 december 2017 om 11:23 • Aangepast 20 november 2020 om 19:58
nl
Om de verhoudingen voor de wedstrijd van vrijdagavond nog wat meer op scherp te zetten, hebben NAC-fans in de nacht van donderdag op vrijdag gele slingers gehangen in de bomen bij het Koning Willem II-stadion. Vrijdagavond moet NAC Breda het in dit stadion opnemen tegen de aartsrivaal uit Tilburg.
Profielfoto van de Bekker PeterProfielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door
de Bekker Peter & Ronald Sträter

Voetbalwedstrijden tussen NAC en Willem II roepen bij de supporters altijd speciale gevoelens op. Het is voor velen de wedstrijd van het jaar. Vaak  pesten de fans elkaar voorafgaand aan dit duel op  ludieke wijze

De afgelopen twee jaar konden de fans niet dit soort ludieke grappen naar elkaar uithalen rond wedstrijden, omdat NAC - in tegenstelling tot Willem II - niet in de eredivisie uitkwam. Maar na de promotie van de Bredase club - iets waar Willem II een seizoen eerder nog hoogstpersoonlijk een stokje voor stak - staat de beladen derby dit sezoen weer twee keer op het programma.

Wachten op privacy instellingen...

Viaduct

Eerder deze week hadden de NAC-supporters al de pilaren van een viaduct op de A58 bij Gilze en Rijen in hun clubkleuren geel en zwart geschilderd. Daarmee verdween de witte graffiti die maandagavond door Willem II-fans was aangebracht.

De wedstrijd van vrijdag is ook serieus van belang, want op de ranglijst bedraagt het gat tussen nummer 14 Willem II en nummer 15 NAC slechts twee punten. Bij een zege in Tilburg klimt NAC over de aartsrivaal heen naar de middenmoot. Bij een Tilburgse zege vergroot de ploeg van Erwin van de Looi het gat naar vijf punten.

LEES OOK: Willem II-supporters feesten na degradatie NAC: 50 begroeten op vluchtstrook bussen Roda JC

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.