Winkel in wietolie opent deuren, 'Vooral ouderen kennen de genezende kracht'

8 december 2017 om 18:57
nl
De opening van de eerste medicinale cannabiswinkel van Suver Nuver in Brabant trok vrijdag een bescheiden aantal mensen. De meeste bezoekers waren vooral nieuwsgierig of wietolie ook echt hun pijnlijke kwalen verzacht.
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door
Tonnie Vossen

Op de etalageruit van het pand aan de Tongelresestraat staat in grote letters 'Social Club Eindhoven'. Geen vermelding van cannabis op de voorpui. Binnen is de sfeer warm en gezellig, het had ook een buurthuis kunnen zijn. "We willen ook graag dat mensen hier regelmatig binnenkomen," zegt Berry Heesakkers. Hij is een van de vrijwilligers van Suver Nuver.

Legalisering
"Iedereen is hier welkom voor informatie over medicinale cannabisolie. We werken ook hard aan legalisering van cannabisolie en daarvoor hebben we draagkracht nodig. Dus hoe meer mensen hier binnenkomen, hoe liever."

De Eindhovense 'social club' is de negende van Suver Nuver in Nederland. Henk Krol, voorman van 50Plus, kreeg de eer om de club te openen. De cannabisolie is hem bekend, zijn moeder gebruikte als hoogbejaarde wietolie tegen de pijn reumatische klachten.

LEES OOK: 'Gekkenhuis' bij eerste wietapotheek van Nederland in Rosmalen

Preventief
Net als overal in Nederland trekt de social club ook in Eindhoven voornamelijk ouderen. Vooral vrouwen die al bekend zijn met medicinale cannabis, zo blijkt tijdens de openingsdag. "Ik gebruik het al langer, meestal preventief", zegt Karin. Ze koopt het spul via internet maar is blij dat ze het nu kan bestellen bij de Eindhovense club. "Ik gebruik het dagelijks want het is heel goed voor je. Ik zou niet meer zonder kunnen."

Stoned
Op de vraag of ze ook wel eens stoned wordt van de cannabisolie moet ze hartelijk lachen. “Er zit zo weinig THC in, dat merk je niet meer.”

Wietkoekjes
Lieke vraagt aan een vrijwilligster of de olie ook werkt voor de zenuwbeschadiging waar ze last van heeft. "De reguliere geneeskunde kan er niets aan doen. Ik hoop dat de cannabisolie een oplossing biedt." Dat het om wietolie gaat, schrikt haar niet af. "Het is al eeuwenlang bekend dat wiet een hele goeie pijnstiller is. Ik bak zelf wietkoekjes en die helpen mij van mijn slaapproblemen af."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.