Ramon Min had ooit meer dan half miljoen Messi-volgers op Twitter

8 december 2017 om 11:43
nl
Ooit had Ramon Min meer dan een half miljoen volgers met zijn account over de Argentijnse stervoetballer Lionel Messi. Totdat La Liga, de organisatie achter de hoogste Spaanse voetbalcompetitie, er een stokje voor stak. Flink balen dus voor de sportjournalist uit Vught, maar zijn liefde voor Messi is onveranderd groot gebleven. En dat weten ook zijn trouwe volgers.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

“Een jaar of acht geleden ben ik begonnen met mijn Messi-account toen ik merkte dat er wel heel erg veel over hem te melden viel. Hij reeg doelpunten aaneen en bereikte de ene na de andere mijlpaal”, vertelt Min.

'Mooi platform'
“Twitter bood mij een mooi platform om Messi’s kwaliteiten uit de doeken te doen. Heel feitelijk: ik ben journalist en geen fan die doorslaat en zijn idool ophemelt waar mogelijk.” Min kon echter vrijwel alleen positief over Barcelona’s nummer 10 berichten.

Verbod van La Liga
Hij bezweert dat het hem niet om het financiële gewin ging: “Dat is ook nooit mijn insteek geweest, zo’n groot salaris haalde ik er echt niet uit.”

Desondanks moest Min op last van La Liga er de stekker uittrekken. Het versturen, tijdens een wedstrijd, van een GIFje (een filmpje met daarop uiteraard Messi) werd hem fataal. “De Spaanse voetbalbond kwam erachter en tikte me op de vingers. Hoe onschuldig de beelden naar mijn mening ook waren. Maar ja, La Liga had natuurlijk in de gaten dat ze met mij een grote vis uit de vijver te pakken had en dat er een voorbeeld gesteld moest worden. Er moest dus een slotje op en mijn twitteraccount werd opgeheven.”

'Zo ondoorgrondelijk'
Zelfs zijn connecties met het management van Messi kon La Liga niet op andere gedachten brengen. Min: “De wereld van Twitter is zo ondoorgrondelijk en er liggen zoveel lijntjes dat het wel heel erg veel tijd en geld kost om te kunnen bereiken dat het slotje er weer vanaf zou gaan. Ik stond er wel raar van te kijken dat ik ermee op moest houden. Was er echt een uurtje of twee, drie ziek van.”

Twitteren over MSN
Maar Min was niet voor één gat gevangen. Hij is inmiddels opnieuw begonnen en twittert ook enthousiast over twee andere topspitsen: de Braziliaan Neymar en de Uruguyaan Luis Suárez. Met name toen het drietal bij Barcelona de wereldvoorhoede MSN vormde, was het ook voor Min scoren.

“Ik doe braaf mijn ding en blijf binnen de regels”, aldus de sportjournalist annex - statisticus, wiens nieuwste account inmiddels ongeveer 17.000 volgers heeft. Zijn berichtgeving over Neymar en met name Suárez bereiken meer volgers, respectievelijk 148.000 en 51.000, maar wel veel minder dan in de 'goede oude tijd' met zijn eerste Messi-account.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.