Addy van den Krommenacker veilt veertig jurken en dat valt hem zwaar

8 december 2017 om 14:35
nl
Het zijn zijn kindjes. Om er afstand van te doen, dat vindt couturier Addy van den Krommenacker uit Den Bosch dan ook moeilijk. Toch laat hij veertig jurken die hij in de laatste tien jaar heeft ontworpen, veilen. "Op een gegeven moment dacht ik, we gaan het maar doen."
Profielfoto van Joris van Egmond
Geschreven door
Joris van Egmond

Van den Krommenacker laat de jurken veilen vanwege ruimtegebrek. Jaarlijks ontwerpt hij ongeveer vijftig jurken. Een deel daarvan verkoopt hij of is hem zo lief dat hij de jurken wil houden. Een ander deel, daar is hij ook aan gehecht, maar deze collectie doet hij nu wel van de hand, omdat hij simpelweg geen ruimte meer heeft om de jurken op te slaan. De online veiling van Catawiki sluit volgende week dinsdag. De jurken moeten tussen 75.000 en 100.000 euro opbrengen.

Cannes
Achter iedere jurk zit een verhaal, weet de Bossche couturier. Zo kan worden geboden op een jurk die tijdens het filmfestival van Cannes is gedragen door het Britse glamourmodel Lady Victoria Hervey. En een jurk die actrice Sofia Milos, bekend van CSI Miami, droeg. "Ook bijzonder is een jurk helemaal in zwart-wit, waarvoor ik veertig meter aan chiffon heb gebruikt."

Dat de couturier tientallen jurken voor het eerst op deze wijze verkoopt, is niet vreemd. Tot nu toe heeft hij veilingen altijd gemeden. "Ik kan het vaak niet aan als er op wordt geboden. Vaak vind ik dat mijn jurken meer waard zijn dan de biedingen. Maar bij deze veiling heb ik wat meer afstand, dat helpt."

LEES OOK: Addy van den Krommenacker had meer verwacht van veiling spullen Sandra Reemer

Bruidsjurk
Overigens hoeven de veertig jurken niet koste wat het kost worden verkocht. "Als er te weinig op wordt geboden, verkoop ik ze niet." Maar als iemand een jurk koopt en de drager heeft de juiste maat, weet Van den Krommenacker één ding zeker: "Dan kan je een prachtige bruidsjurk in huis hebben gehaald."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.