Meesters en juffen zingen strijdlied voor hogere lonen en lagere werkdruk

8 december 2017 om 15:24
nl
Normaal schrijft hij hits voor artiesten als René Froger, Jeroen van der Boom, Gordon, Wolter Kroes en René Schuurmans. Nu gebruikte liedjesschrijver Pieter van Schooten zijn muzikale talent om een strijdlied te schrijven voor de 28 meesters en juffen van basisschool De Vlasgaard in het dorpje Zeeland.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De docenten zullen het lied dat ze deze week in een studio opnemen, gaan zingen bij een protestactie op 12 december in Nijmegen.

Van Schooten, die zelf twee kinderen op De Vlasgaard heeft, sprak dinsdag met de directeur van de basisschool over de staking op 12 december in het basisonderwijs. De leraren hebben last van een te hoge werkdruk en krijgen een te laag salaris, vinden ze. Ze willen dat de overheid maatregelen neemt.
[YouTube:https://youtu.be/drcWIXXBYUM]

"Genoeg is genoeg, ik wilde de leraren een hart onder de riem steken", vertelde Van Schooten vrijdagmiddag.

"De hardste schreeuwers krijgen meestal hun zin. Ik denk dat de leraren de laatste jaren te soft zijn geweest. Kinderen zijn onze toekomst. Het is belangrijk dat ze een fijne leraar hebben en een fijne plek om naartoe te gaan, zodat ze onbekommerd op kunnen groeien en klaargestoomd worden voor het middelbaar onderwijs."

De clip staat vanaf vrijdagavond op YouTube en social media.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.