Video

Daar is-ie dan: de social-media kersthit van het Altena College Sleeuwijk

8 december 2017 om 15:50 • Aangepast 20 november 2020 om 19:57
nl
In een afgeladen schoolkantine is vrijdagmiddag op het Altena College in Sleeuwijk het eigen gecomponeerde 'It's Chrismas Time' gepresenteerd. De school gaat proberen om een landelijke kersthit te scoren door de massale inzet van social media. De bedoeling is dat alle 1400 leerlingen van de school, vrienden en familie de hit gaan liken en delen op Facebook, Instagram en Youtube.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Een uur na de presentatie is het filmpje op Facebook al meer dan zevenduizend keer bekeken en honderden keren gedeeld. “Hoe meer mensen het delen, hoe groter het bereik”, zegt muziekdocent Joshua Freijen.

Wachten op privacy instellingen...


“Een kersthit proberen te scoren via social media is een experiment dat onderdeel is van onze jaarlijkse kerstviering. Het is best bijzonder dat een school dit doet, zelf hebben wij als school een Facebook- en een Instagram-pagina. Na de lancering roepen we iedereen op om de kersthit te delen en te delen.”

Die oproep lijkt nu al succes te hebben: de 1400 leerlingen en ouders en vrienden daarvan zijn al volop aan het delen geslagen. En natuurlijk: delen en liken kan ook via deze link

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.