Cobra 6 naar binnen gegooid bij huis in Tilburg: 'Dit is een regelrechte aanslag'

9 december 2017 om 12:29
nl
Het moet donderdagnacht rond halftwee zijn geweest, schat Bonny Donders. De Tilburgse en haar twee kinderen (13 en 15 jaar) lagen te slapen toen een oorverdovende knal de rust in huize Donders wreed verstoorde. Er was een Cobra 6, een illegaal stuk vuurwerk, naar binnen gegooid.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

“Ik schrok enorm. Mijn eerste gedachte was: ‘Waar is mijn zoon?', want die was volgens mij nog niet thuis. Toen ik naar beneden liep stond de hele gang vol rook. Mijn zoon was op de bank in slaap gesukkeld en had niets gehoord”, vertelt Bonny. Haar dochter was wel wakker geworden door de explosie. “Ze was volledig in paniek en heeft de hele nacht wakker gelegen.”

Explosie
Toen Bonny van de eerste schrik was bekomen en de rook in de gang was opgetrokken, werd de schade van de explosie pas echt goed zichtbaar. “De Cobra 6 had de brievenbus eruit geblazen. Die is vervolgens dwars door de trap geschoten en in de kelder terechtgekomen. Het hout van de trap is gescheurd, de ramen van de voordeur zijn aan diggelen, de lamp in de gang is stuk en de jas van mijn zoon is verbrand.”

Bonny belde de politie en haar man die aan het werk was. “Mijn man mocht gelukkig gelijk naar huis. De politie heeft onderzoek gedaan en kon zeggen dat het om een Cobra ging.” Bonnie heeft geen idee wie het vuurwerk naar binnen heeft gegooid. Ze hoopt dat getuigen zich bij de politie zullen melden.

'We zijn doodsbang'
Haar adres, geeft ze liever niet. “Hou het maar op de omgeving van Korvel en ’t Laar”, zegt ze. “We willen niet nog een keer slachtoffer worden. Een rotje aansteken, kan ik nog wel waarderen. Maar dit is een regelrechte aanslag. We zijn doodsbang.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.