Brabantse metalband Textures ragt nog een keer in India

8 december 2017 om 20:17 • Aangepast 20 november 2020 om 19:56
nl
Na meer dan 260.000 kilometer in de tourbus, 100.000 kilometer vliegen en ruim 600 shows heeft metalband Textures vrijdag in de Indiase miljoenenstad Pune een punt gezet achter haar loopbaan. De band uit Etten-Leur was in Pune headliner op het Bacardi Weekender festival, een evenement waar zo’n 60.000 muziekliefhebbers op af kwamen.
Profielfoto van Niels Guns
Geschreven door
Niels Guns

“Het hele plaatje is af”, zei drummer Stef Broks vlak na de allerlaatste show van het zestal. “Al onze dromen zijn uitgekomen, alles waar we als band op hadden kunnen hopen is waar geworden. We zijn van dorpsbewoners tot wereldburgers geworden dankzij deze band.”

Veel fans
Het was de zevende keer dat Textures in India speelde. De groep heeft er een grote trouwe fanschare en is echt ‘big in India’. “Voor mij zijn het helden”, zo vertelde de 21-jarige superfan Padav vlak na de allerlaatste noten. “Er komen niet enorm veel bands uit Europa spelen, maar Textures is hier al vaak gekomen. Heel jammer dat ze er mee ophouden.”

Wachten op privacy instellingen...


Volgens Broks begon het hele avontuur van de Brabanders in India per toeval. “In 2009 had een Indiase fan voor de grap een flyer gemaakt van een verzonnen optreden in India waar wij zouden spelen. Op die flyer werd online zo enorm enthousiast gereageerd dat we dachten: ‘we zouden wel gek zijn als we niet eens echt naar India gaan’. Toen we hier voor het eerst in 2009 kwamen, wisten we niet wat we meemaakten. Fans zongen alles van a tot z mee en iedereen ging helemaal uit z’n dak”, vertelt hij.

Wereldsterren
Textures werd in 2009 de eerste Nederlandse band die een serieuze tournee gaf in het Aziatische land. “Het is ongelofelijk dat je hier in India echt een wereldster kunt zijn. We spelen hier op festivals vaak op prominentere plekken dan bands die wereldwijd eigenlijk veel groter zijn dan wij”, meent Broks.

Wachten op privacy instellingen...


Ook in de rest van de wereld heeft Textures redelijk potten weten te breken. Zo toerden de Brabanders eerder uitgebreid in de Verenigde Staten, speelden ze in Mexico en Canada en deelden ze het podium met metalgrootheden als Slayer en Slipknot.

De band heeft vorige week al een Nederlands afscheidsoptreden gegeven in een uitverkocht 013 in Tilburg. Daarvoor gaf het zestal een uitgebreide Europese afscheidstournee onder de noemer ‘Last miles to the moon’.

Veel kilometers
“Die naam slaat op het aantal kilometers dat we hebben afgelegd als band. Dat is evenveel als het aantal kilometers naar de maan”, zei de drummer. De show in India werd vlak na het boeken van de afscheidsshow in Tilburg aan de tour toegevoegd. “India is altijd zo goed voor ons geweest”, zei zanger Daniël de Jongh. “Dus alleen maar mooi dat we hier het afscheid hebben kunnen afronden.”

Alle bandleden blijven actief in de muziekwereld, al gaan ze allemaal een andere richting op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.