Het Rijk, provincie en gemeente Tilburg kiezen voor herbouw van Sluis 2

8 december 2017 om 21:41
nl
Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de provincie en de gemeente Tilburg hebben definitief gekozen voor de herbouw van Sluis 2 in het Wilhelminakanaal in Tilburg. Dat hebben de betrokken partijen donderdag besloten. De herbouw van Sluis 2 is noodzakelijk om te voorkomen dat in de wijk Reeshof de woningen zouden gaan verzakken.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Sluis 2 zou – samen met Sluis 3 - eigenlijk bij de werkzaamheden voor de verbreding en uitdieping van het Wilhelminakanaal afgebroken worden. In plaats daarvan zou een nieuwe Sluis 3 worden gebouwd. Door de afbraak van de twee sluizen zou het waterpeil bijna drie meter zakken. Een bewoner uit de wijk ontdekte echter dat het lage waterpeil tot problemen zou leiden in een deel van de wijk Reeshof.

Het Wilhelminakanaal moet in Tilburg verbreed worden om ook grote containerschepen door te kunnen laten. Hierdoor kunnen ladingen efficiënter worden vervoerd en dat zou een positieve bijdrage leveren aan de economie in deze regio.

70 miljoen
Eerder werd al bekend dat de herbouw van Sluis 2 ongeveer 70 miljoen euro extra zou gaan kosten. De provincie en de gemeente nemen ieder 11 miljoen euro voor hun rekening. Het resterende bedrag zou door de overheid worden bijgepast. In het persbericht van Rijkswaterstaat wordt alleen gemeld dat de kosten gezamenlijk worden gedragen.
De verwachting is dat de exacte planning voor de herbouw van de sluis in het voorjaar van 2018 bekend wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.