Extra kans op olympische medaille voor Ireen Wüst, 'dubbel gevoel' bij Dai Dai Ntab

8 december 2017 om 22:08
nl
Ireen Wüst heeft zonder zelf in actie te komen vrijdagavond een extra kans gekregen op een olympische medaille. Het Nederlands vrouwenschaatsteam eindigde tijdens de vierde wereldbeker in Salt Lake City op de ploegenachtervolging tweede achter het superieure Japan. Met die prestatie pakte het een olympisch ticket. Dai Dai Ntab eindigde op de 500 meter net buiten het podium.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Ik heb een beetje dubbel gevoel", zei de sprinter uit Oisterwijk na zijn race. "Ik ben tevreden over mijn race, maar teleurgesteld met mijn vierde plaats. Ik heb in elk geval de stijgende lijn te pakken. Dat komt mooi uit met het olympisch kwalificatietoernooi over ruim twee weken."

Ntab reed 34,26, daarmee eindigde hij net achter Ronald Mulder (34,22). Goud was er voor de Canadees Alex Boisvert-Lacroix (34,15), zilver voor de Fin Mika Poutala (34,17).

Dankbaar
Wüst mag Marrit Leenstra, Melissa Wijfje en Lotte van Beek dankbaar zijn. Vorige week ging het op de ploegenachtervolging mis, waardoor een olympisch ticket ineens onzeker was. De drie vrouwen reden een Nederlands record: 2.55,57. Dat was goed voor zilver. Japan zegevierde in een dikke wereldrecordtijd: 2.50,87.

Nederland heeft door die tweede plaats een olympisch ticket te pakken. Wüst maakt normaal gesproken deel uit van de achtervolgingsploeg. De schaatsster uit Goirle laat de wereldbeker in Salt Lake City schieten om te trainen in de Spaanse zon.
[instagram:https://instagram.com/p/BccOcOeglcb/]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.