Video

Hevige sneeuwval maakte doorspelen bij Jupiler League-derby onmogelijk: 'Ik zag niks meer'

8 december 2017 om 23:02 • Aangepast 20 november 2020 om 19:56
nl
De sneeuw speelde een bepalende factor tijdens de derby tussen Helmond Sport en FC Eindhoven. De ploegen kwamen in die twintig minuten voetbal niet tot scoren, maar misten allebei wel een penalty. Daarna vond scheidsrechter Freek van Herk uit Breda het welletjes vanwege hevige sneeuwval. "Doorspelen kon echt niet meer."
Profielfoto van Florian van Velthoven
Geschreven door
Florian van Velthoven

Aanvankelijk vonden beide ploegen het niet erg om te voetballen in de sneeuw. "Het veld werd er juist sneller door", zei FC Eindhoven-middenvelder Branco van den Boomen. "Normaal is het juist heel stroef hier in Helmond." Al gauw was voetballen niet meer mogelijk. Van den Boomen: "Eerst zie je de lijnen niet meer, daarna zie je helemaal niks meer."

'Verder doorspelen was onverantwoord'
Uiteindelijk moest de 28-jarige scheidsrechter Freek van Herk de wedstrijd staken. "Op een gegeven moment kan je niet meer doorvoetballen. Dat is dan echt onverantwoord. Dan is het tijd om de wedstrijd te staken. Spelers kwamen al naar mij toe dat ze vrij weinig meer van het veld konden zien."

Het was niet de eerste keer dat Van Herk een wedstrijd in de sneeuw floot. "Ik heb het in februari al eens meegemaakt bij FC Dordrecht. Maar het blijft wel een wondelijk gezicht, zo'n witte wereld."

Wachten op privacy instellingen...

'Penalty's nemen blijft lastig'
 Voor dat de wedstrijd werd gestaakt werden er wel twee penalty's gemist. Branco van den Boomen miste namens FC Eindhoven, nadat Mart Lieder dat vorige week ook twee keer deed.

"Het blijft toch lastig, pentalty's nemen. Ik schoot hem gewoon slecht in. Nu maar hopen dat wij de wedstrijd helemaal over kunnen spelen. Dan is mijn gemiste strafschop ook gelijk gewist."


'Ik werd vooraf gehinderd'
Charlton Vicento miste namens de thuisploeg een strafschop. "Bij mijn eerste aanloop werd ik gehinderd. Daardoor was ik uit mijn concentratie. Maar natuurlijk had ik hem gewoon raak moeten schieten. Het was gewoon slap ingeschoten", aldus Vicento.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.