Brabant bedekt onder dik pak sneeuw [FOTO'S]

10 december 2017 om 15:34 • Aangepast 20 november 2020 om 19:55
nl
Brabant was zondag wit gekleurd. De eerste vlokken vielen rond tien uur in de ochtend. Rond het middaguur lag er al een flink pak sneeuw. Het KNMI heeft code oranje afgekondigd. Naast de problemen in het verkeer, zorgde de sneeuw ook voor winterpret en mooie plaatjes.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Rijkswaterstaat laat weten dat de sneeuwploegen in het zuiden van het land zijn uitgerukt. "Rijd voorzichtig, houd afstand en wees alert", is het advies. Veel wegen zijn niet goed begaanbaar. De sneeuwval zorgt voor veel verkeersproblemen in Brabant. 

Wachten op privacy instellingen...


Trein
Treinreizigers en het vliegverkeer ondervinden ook last van het weer. De NS rijdt met minder treinen vanwege de sneeuw. Vanwege de sneeuwval zijn voetbal- en hockeywedstrijden afgelast.

Wachten op privacy instellingen...

Naast de problemen, is er natuurlijk ook ruimte voor winterpret. Kinderen bouwen een sneeuwpop of maken een rondje met de slee. Er wordt ook veel gewandeld. 

Wachten op privacy instellingen...


De sneeuw is rond kwart over twee overgegaan in regen. De temperatuur gaat dan ook omhoog, naar vijf tot zeven graden boven nul. Naar verwachting verdwijnt een groot deel van de sneeuw vrij snel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!