Video

Hevige sneeuwval zorgt voor verkeersproblemen: ongelukken en tijdelijk geen bussen

10 december 2017 om 13:47 • Aangepast 20 november 2020 om 19:54
nl
Door de hevige sneeuwval reden er zondagmiddag een tijd geen bussen in Zuidoost-Brabant. Twee bussen van vervoerder Hermes waren bij ongelukken betrokken. In Tilburg waren alle stads- en streekbussen van Arriva stilgelegd. De andere bussen van Arriva in het midden en westen van de provincie reden nog wel, maar minder vaak. Vanaf vier uur begonnen de bussen weer langzaamaan te rijden. De KNMI had voor Brabant code oranje afgekondigd.
Profielfoto van Rebecca SeunisProfielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Rebecca Seunis & Stephen Bell

Veel wegen waren niet meer goed begaanbaar. Op de A58 tussen Bergen op Zoom en Etten-Leur ging het verkeer met een slakkengang over de weg. Er was volgens automobilisten slecht gestrooid. De weg naar de Efteling was ook moeilijk begaanbaar. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) was het glibberen richting het pretpark.

Ongelukken
De files in het hele land waren erg lang. Er gebeurden tientallen ongelukken. Op de A4 bij Bergen op Zoom was een vrachtwagen geschaard.

Een motorrijder die de sneeuw wilde trotseren, ging rond halftwee onderuit op de A58 bij Tilburg. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De ANWB adviseerde mensen om niet de weg op te gaan, als het niet nodig was.

Eindhoven Airport
Verschillende vluchten vanaf Eindhoven Airport waren vertraagd of geannuleerd. Zeker tien vluchten die in Eindhoven moesten landen, werden omgeleid. Veel reizigers waren gestrand op het vliegveld door het gebrek aan bussen. Hermes zette vanaf vier uur extra bussen in om de drukte op te lossen.

Wachten op privacy instellingen...


Mooi winters tafelereel
Wie thuis was gebleven, kon vooral genieten van het winterse tafereel. En dat leverde mooie plaatjes op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.