Sprookjeswereld in de sneeuw: Dickensfestijn in Wintelre [FOTO'S]

10 december 2017 om 15:25
nl
Sneeuw of geen sneeuw, Wintelre is dit weekend omgetoverd tot een dorpje uit de wereld van Charles Dickens. Even waan je je in een 19e eeuwse fantasiewereld, tussen mannen met hoge hoeden en vrouwen in gewaden.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Bijna driehonderd Wintelrenaren lopen verkleed rond door het dorp. Ze vertolken bekende personages uit de verhalen van Dickens, zoals Scrooge, David Copperfield en Oliver Twist. Maar er zijn ook weeskinderen, schoorsteenvegers, zwervers en deftige notabelen.

Winterse foto's
Onze fotograaf was zondag in het witte Wintelre en maakte er prachtige winterse plaatjes. Check de fotoserie hier.


[flickr:https://www.flickr.com/photos/omroepbrabant/albums/72157690802838335/]

Heel veel sneeuw
In de sneeuw ziet het Dickensfestijn er zondag nóg sprookjesachtiger uit. Maar niet iedereen is blij met de snijdende kou. Sommige acteurs hebben geluk, die staan overdekt, bij een kraampje, in een stalletje of in de grote tent. Anderen hebben het minder getroffen en worden geacht de hele middag door de straten van Wintelre te dolen.

Normaal is er ook ieder jaar een valkenier met valk present, maar dit jaar niet. Vanwege de recent uitgebroken vogelgriep mogen vogels hun hok niet uit.

Minder druk
Op het evenement komen jaarlijks tussen de zes- en achtduizend bezoekers af. Door de zware sneeuwval zijn er dat dit jaar vermoedelijk iets minder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.